Op het Velperplein in Arnhem hebben Dirk Boehlé en Steven van de Velde de DELA Eredivisie Beach gewonnen. In de finale waren ze zondagmiddag met 2-1 te sterk voor Mees Blom en Yorick de Groot. Bij de dames wisten Emi van Driel en Raisa Schoon de titel te verdedigen. In de strijd om het goud waren ze met 2-0 te sterk voor Sophie van Gestel en Marloes Wesselink.

  Dirk Boehlé en Steven van de Velde spelen veel op de World Tour en kwamen in Arnhem voor het eerst weer in actie op de nationale tour. Vorig jaar werden ze nog tweede op het Velperplein, ze waren erg gretig om nu te winnen. In zowel de kwart- als de halve finale maakten ze indruk met een overtuigende 2-0 zege. Om de titel werd het een stuk spannender. In de finale stonden Boehlé en Van de Velde tegenover de talenten van Beachvolleybal Team Nederland, Mees Blom en Yorick de Groot. Dat leverde een kraker op.

  In de eerste set sloegen Boehlé en Van de Velde een gat van vier punten dankzij sterk werk aan het net. Die marge gaven de mannen niet meer weg, ze veroverden de eerste set met 21-16. De talenten bleven in de tweede set keihard vechten voor elk punt en dat leverde ze uiteindelijk de setwinst op na een superspannende slotfase: 27-29. De beslissende derde set leek snel te gaan. Boehlé en Van de Velde namen een 4-1 voorsprong, maar na een time-out kwamen Blom en De Groot knap terug tot 4-4. Blom kreeg een grote kans maar die maakte hij niet af en daardoor werd het 9-6.

  Wederom vochten de jonge spelers zich terug (11-11), maar nu maakte Van de Velde met een sterk blok het verschil. Het werd 15-11 en daarmee veroverden Boehlé en Van de Velde hun eerste titel van 2018. “Dit was weer een geweldig toernooi in Arnhem, we hebben enorm genoten met een geweldig publiek,” zo keek Boehlé terug na de finale. Zijn partner had ook lovende woorden voor de talenten van Beachvolleybal Team Nederland. “Ze hebben het ons knap lastig gemaakt in de finale, die twee verdienen ook een groot applaus,” aldus Van de Velde.

  Het brons ging naar Stefan Boermans en Casper Haanappel. In de kleine finale moesten Jannes van der Ham en Sven Vismans opgeven in de tweede set vanwege een blessure bij Vismans.

  Bij de dames wonnen Emi van Driel en Raisa Schoon net als in 2017 de titel. In de finale toonden ze wederom zeer stabiel spel, knap voor een enorm jong team. Ze waren met hun overtuigende spel met 21-17 en 21-19 te sterk voor Sophie van Gestel en Marloes Wesselink. Na de titel in Zutphen is het de tweede op rij voor de speelsters van Kadijk Beach. Van Driel: “Superleuk dat we de titel in Arnhem weer pakken. We gaan lekker en dat voelt erg goed.”

  Er was voor de derde keer dit seizoen een podiumplek voor Quirine Oosterveld en Mered de Vries. Ze werden in Arnhem derde door in de kleine finale te winnen van Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema.

  Bekijk ook eens

  MIJN RESULTATEN