Het had niet mooier gekund voor Dirk Boehlé in de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Samen met zijn maatje Steven van de Velde veroverde hij vanavond de titel in ‘zijn’ Vlissingen. Hij woont in Den Haag, maar is geboren in getogen in Zeeland. ,,Spelen in mijn Zeeland, dat gaf misschien wel net die extra motivatie om de finale te winnen.”

De finale ging voor de derde keer op rij tussen de twee sterke duo’s Dirk Boehlé/Steven van de Velde en Jannes van der Ham/Sven Vismans. De teams maakten er weer een mooie strijd van vol prachtige en spectaculaire acties. In de eerste set waren ze weer extreem aan elkaar gewaagd, uiteindelijk maakten Jannes en Sven het af met 21-23. Maar daarna namen Dirk en Steven de regie in handen met veel powervolleybal. De tweede set werd overtuigend gewonnen met 21-14.

Ook in de derde set waren Dirk en Steven de baas in het veld. Ze kwamen met 9-6 voor. Die marge gaf het duo niet meer weg. Dirk verdedigde erg sterk en was enorm gretig om de titel in zijn Vlissingen te veroveren. Dat was misschien wel net het verschil tussen de twee teams, de gigantische wil om te winnen bij de Zeeuw. Het eerste matchpoint werd meteen afgemaakt dankzij een netfout van Jannes van der Ham: 15-11. Dirk balde zijn vuisten en was duidelijk extreem blij met de titel. ,,Geweldig om dit toernooi te winnen, met zo veel bekenden die kijken en die ik hier tegenkom.”

Hij gaf na de finale aan dat het misschien wel het verschil maakte. ,,Spelen in mijn Zeeland dat gaf mij misschien wel net die extra motivatie voor in de finale. Ik wilde zo graag. In de eerste set was het weer aftasten, zoals we in finales gewend zijn. We waren slordig en maakten te veel onnodige fouten. In de time-out zeiden we tegen elkaar dat de slordigheid eruit moest. Dat lukte.”

Het was voor de derde keer een finale tegen Jannes en Sven. ,,Ja, dat is bijzonder. We zijn erg aan elkaar gewaagd en maken het vaak spannend. In deze finale wilden we echt ons eigen spel spelen, we beschikken over goed en dynamisch spel.” Met dat dynamische spel werd de zege weer gepakt, na vorige week in Werkendam al hun tweede titel.

Bekijk ook eens