Als een circus karavaan trekt de Eredivisie Beach jaarlijks iedere zomer door ons land. In de meest mooie steden mogen Nederlands beste beachvolleyballers het tegen elkaar opnemen voor de felbegeerde titels. De locaties Heerlen, Heerenveen, Boskoop, Nijmegen, Almelo, Utrecht en Venlo vormen de Eredivisie Beach 2022.

 

Nog 4 maanden moeten we er op wachten, de Eredivisie Beach 2022. Wat zijn we er weer aan toe, zeker op zo’n druilerige dag in februari als vandaag. Iedere week genieten van de vaste gezichten uit de crew van organisator Sportworx, de fijne deuntjes en de warme stem van Het Entertainment Team, soms overruled door de fluiten van onze deskundige scheidsrechters, de lachende gezichten van de vele vrijwilligers en bovenal mooie wedstrijden van alle deelnemende toppers. Alle evenementen dit jaar zullen in de centra van de stad plaats vinden. De beleving van het evenement is voor organisator Sportworx net zo belangrijk voor de toeschouwer als voor de deelnemers. Er zal dit jaar, naast de tribunes die jullie gewend waren, gewerkt worden met grote en gezellige terrassen rondom de velden in de binnensteden. Onderstaande zeven steden vormen de Eredivisie Beach 2022.

4 – 6 juni in Heerlen

Terug van weg geweest is Heerlen. In het Zuid-Oosten van Limburg trappen we de Eredivisie Beach af. In 2019 kende Heerlen een primeur door als eerste stad in Limburg een speelronde van het hoogste nationale beachvolleybal niveau te organiseren. Daar waar er toen ook nog binnen werd gespeeld, komen er nu twee velden buiten in de binnenstad, op het gezellige Pancratiusplein.  Een leuk uitje in het pinksterweekend.

18 – 19 juni  in Heerenveen

Voor het vierde jaar op rij staat Heerenveen weer voor even helemaal in het teken van beachvolleybal. Op 18 en 19 juni trekt de karavaan naar Fryslân. In het centrum en aan de Abe Lenstra Boulevard zal worden gestreden om de felbegeerde titels. Een vertrouwde locatie op onze agenda en wat zijn we blij hier weer terug te mogen keren.

25 – 26 juni in Boskoop

Nieuwe locatie op de agenda is Boskoop. De plaats in Zuid-Holland, tussen Alphen aan den Rijn en Waddinxveen in, maakt voor het eerst haar opwachting als speelstad voor de Eredivisie Beach Tour. Het is de thuisstad van Eredivisie spelers Sam van der Loo, Jonas Oudijk en Eric Jan Rothfusz. Boskoop viert haar 800-jarig bestaan dit jaar en ziet de Eredivisie beachvolleybal tour als een mooie kers op de taart in een feestweek die wordt georganiseerd.

2 -3 juli in Nijmegen

Afgelopen zomer werd er al een World Tour georganiseerd aan de Waalkade in de oudste stad van Nederland, Nijmegen. Dit wordt op 2 en 3 juli dunnetjes over gedaan. Aan diezelfde gezellige Waalkade wordt dan voor het eerst een Eredivisie toernooi georganiseerd. Dit zal in samenwerking zijn met alle volleybalverenigingen die de stad rijk is.

9 – 10 juli in Almelo

Van de oudste stad van Nederland trekken we naar regio Twente. Daar wordt op 9 en 10 juli op het Marktplein in Almelo de vijfde stop van de Eredivisie Beach 2022 georganiseerd. Daar waar er twee jaar geleden vanwege het Coronavirus alleen op Sportpark Almelo gespeeld kon worden, zijn we heel blij dat we net als vorig jaar weer een center court krijgen op het Marktplein. Dit druk bezochte centrumplein zal de tweede week van juli weer beachvolleybal ademen.

16 – 17 juli in Utrecht

Op 16 en 17 juli strijkt de Eredivisie Beach neer in het ‘hartsie’ van ons land, Utrecht. Ieder jaar weer een toernooi om naar uit te kijken, vaak ook met een internationaal tintje. Zo deden er vorig jaar in Utrecht twee Franse koppels mee. Het grootste toernooi van deze tour krijgt op het Lucas Bolwerk wederom een coronaproof stadion. In samenwerking met Stadsschouwburg Utrecht zal dit stadion twee weken lang blijven staan voor allerlei sport en cultuur evenementen.

23 – 24 juli in Venlo

Een week later wordt de Eredivisie Beachvolleybal tour in het noorden van Limburg afgesloten. Voor het eerst zal Venlo een speelstad zijn in onze tour. De Lage Loswal aan de Maas vormt de komende drie jaar het decor van de Eredivisie Beach. Een samenwerking om naar uit te kijken.

12 – 14 augustus NK in Scheveningen

Venlo is de zevende en tevens laatste stop van deze tour. Nog een laatste kans om punten te vergaren voor het Nederlands Kampioenschap van 12 tot 14 augustus, traditiegetrouw op het strand van Scheveningen. Dit is natuurlijk hét hoogtepunt van de tour. De ontknoping van het seizoen.

King Of The Court toernooien

Naast de reguliere Eredivisie Beach worden er nog drie King Of The Court toernooien aan de kalender toegevoegd. Deze toernooien zullen op weekenden worden georganiseerd dat er geen Eredivisie toernooi is. Op 6 en 7 augusutus in Rotterdam, op 27 en 28 augusutus in Zutphen en op 3 en 4 september het NK King Of The Court in Breda. Hier over volgt later meer informatie.

Bekijk ook eens