Het staat al jaren bekend als één van de grootste en gezelligste locaties van het Summer Beach Volleyball Circuit. Niet gek dat de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour dit weekend ook te vinden is op het strand van Vrouwenpolder. Vooral bij de vrouwen is het deelnemersveld erg sterk met veel teams die al op het podium stonden deze zomer. Bij de mannen zou er wel eens een verrassende winnaar kunnen ontstaan door het gevarieerde deelnemersveld.

Op het Zeeuwse zand komen bij dames veel topteams uit de eredivisie in actie. Raisa Schoon en Emi van Driel zijn de nummer 1 van de ranking en na een succesvol toernooi in het buitenland, in Hongarije wonnen ze de Youth Continental Cup, gaan ze in Vrouwenpolder strijd voor de volgende eindoverwinning.

Ook Laura Bloem en Marloes Wesselink komen in actie, ze speelden nog niet heel veel deze zomer, maar wanneer ze van de partij waren werd het goud of zilver. Ook het duo Van Driel/Van Esch zal gretig zijn om samen wat te laten zien. Ook de Australische Brittany Kendall doet in Vrouwenpolder mee, ze vormt een duo met Quirine Oosterveld.

Bij de mannen is het een heel gevarieerd deelnemersveld. De wildcard ging naar de thuisspeler Timko Lokerse samen met zijn partner Rick Wiggers. Op eigen zand gaat het ervaren duo proberen zo ver mogelijk te komen. Op zaterdagavond verzorgen ze ook nog eens een bbq voor spelers, officials en de organisatie.

Lochtenberg en Uittenbosch zijn als eerste geplaatst voor het toernooi en jagen op een volgende podiumplek. Ook doen er veel ‘gelegenheidsteams’ mee omdat een aantal spelers midden in de zomer ook even vakantie viert. Een favoriet voor de titel is er dan ook niet te benoemen.

Bekijk ook eens