Voor de tweede keer dit seizoen wordt de DELA Eredivisie Beach in Friesland gespeeld. Na Leeuwarden is het nu de beurt aan de stad die vooral bekend staat om schaatstempel Thialf en de lokale voetbaltrots: Heerenveen. Het Center Court ligt weer midden in het centrum, er wordt in Heerenveen gespeeld op het Gemeenteplein. Bij de dames wordt het weer erg spannend want daar ligt de strijd om de wildcard voor het DELA EK Beach nog volledig open.

In Heerenveen gaat er op twee locaties gespeeld worden. Het hoofdveld ligt op het Gemeenteplein, daar worden ook de finales gespeeld. De overige twee velden liggen bij Sportstad Heerenveen aan de Abe Lenstra Boulevard. Het beloven weer twee zeer spannende competities te worden, bij zowel de dames als de heren doet er een sterk deelnemersveld mee met teams die al meerdere keren op het eredivisie podium stonden.

Bij de dames is het dit seizoen erg interessant doordat de top breed is en er al veel teams op het podium stonden. Emi van Driel en Raisa Schoon gaan in Heerenveen voor hun derde titel van het seizoen en als dat de meiden van de Kadijk Beach University lukt, dan zijn ze heel dichtbij de wildcard voor het EK. Maar ook de thuisspelende Friezin Mered de Vries en haar partner Quirine Oosterveld zijn daarvoor nog in de race. Na het zilver in Leeuwarden, zal De Vries alles geven om in haar Friesland op het hoogste treetje van het podium te eindigen.

Ook Mexime van Driel en Flore Gravesteijn, die in Leeuwarden de titel veroverden, gaan voor nog een goede prestatie in Friesland. Ze kunnen daarmee ook hun kans op de wildcard voor het EK vergroten. Danielle Remmers en Michelle Stiekema kregen een wildcard voor het toernooi, er doen dus veel sterke en ervaren teams mee in Heerenveen dit weekend.

Casper Haanappel en Stefan Boermans gaan in Heereveen voor hun eerste eredivisie titel. Ze stonden dit seizoen al meerdere keren op het podium, maar goud ontbreekt nog. Bij een titel in Friesland houden ze ook hun EK-droom in leven, maar ze zijn wel afhankelijk van het resultaat van Jannes van der Ham en Sven Vismans.

Het zal een mooie strijd opleveren, want ook Mees Blom en Yorick de Groot en Ruben Penninga en Michiel Ahyi van Beachvolleybal Team Nederland zijn van de partij in Heerenveen. Alle wedstrijden op zaterdag en zondag zijn gratis te bezoeken.

Bekijk ook eens