Een primeur! Op zaterdag 13 en zondag 14 juli komen voor het eerst de beste beachvolleyballers in actie in Almelo. De hele week staat het Marktplein in het teken van beachvolleybal met ook een bedrijventoernooi en clinics voor scholen. Stef Hofman, een van de talenten van Beachvolleybal Team Nederland, zal in zijn eigen stad wat willen laten zien. En dat geldt ook voor Thijs Nijeboer. Het kan een spannend weekend worden met een sterk deelnemersveld inclusief Australische inbreng.

De DELA Eredivisie Beach wedstrijden worden gespeeld op het Marktplein en op de beachvelden van Het Sportpark in Almelo. Zaterdag wordt de poulefase gespeeld, op zondag worden in het Beach Stadion op het Marktplein de finales gespeeld. Beide speeldagen zijn voor publiek gratis te bezoeken. En dat is zeer de moeite waard, want er doen veel sterke teams mee en een lokale speler.

Stef Hofman komt uit Almelo maar is nu veel in Den Haag, hij zit namelijk bij de talenten van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). Hij traint dus veel op de thuislocatie van BTN: de Sportcampus in het Zuiderpark in Den Haag. Maar komend weekend is hij weer in zijn Almelo, hij speelt dus een thuiswedstrijd deze speelronde van de DELA Eredivisie Beach. Hij gaf afgelopen vrijdag nog een clinic op zijn oude basisschool in Almelo. Met zijn beachvolleybalpartner Matthew Immers zal hij in zijn stad wat moois willen laten zien en vol gaan voor een plek in de finale.

De concurrentie is groot voor Hofman, want bij de mannen doen er een aantal hele sterk teams mee. Stefan Boermans en Dirk Boehle kwamen afgelopen dinsdag nog in actie op de Gstaad Major, een van de grootste internationale toernooien van het seizoen. Zaterdag en zondag gaan ze in Almelo vol de strijd aan om nog een eredivisie titel te veroveren. Ze stonden dit seizoen al drie keer op het hoogste treetje van het podium en dat smaakt naar meer. Ook doet er een Australisch duo mee: Isaac Kapa en Glen Piper. Sven Vismans en Tom van Steenis gaan ook voor een podiumplek vechten en sluit ook Jannes van der Ham en de Almelose Thijs Nijeboer niet uit.

Bij de vrouwen zal het ook erg spannend worden. Raisa Schoon en Emi van Driel zijn vaste podiumklanten, ze zijn ook een van de favorieten voor de titel in Almelo. Hun trainingsmaatjes Iris Reinders en Mexime van Driel van de Kadijk Beach University veroverden afgelopen weekend in Groningen weer brons, ze zullen alles geven en zeer gretig zijn om nu wel de finale te halen.

Ook de jonge talenten van BTN, Esmee Priem en Puk Stubbe, kunnen zo maar ver komen. Maar misschien kunnen routiniers Mered de Vries en Quirine Oosterveld in het hele jonge deelnemersveld wel het verschil maken door hun ervaring. Het gaat een interessant weekend vol topwedstrijden worden in Almelo!

Bekijk ook eens