Voor het derde jaar op rij wordt er een speelronde van de DELA Eredivisie Beach gespeeld in Zutphen. Het gaat op zaterdag 8 en zondag 9 juni een interessante strijd worden op de Groenmarkt en op de velden van Beachcenter Zutphen-Warnsveld. Er komen een aantal internationale topteams in actie bij de dames, zo doet de regerend Europees kampioen mee, Sanne Keizer en Madelein Meppelink, en een Spaans duo. Wie pakt de titel? Het zal spannend en spectaculair worden in de Hanzestad.

Na de succesvolle eerste editie van de DELA Eredivisie Beach van 2017 in Zutphen en het mooie vervolg in 2018, keert de hoogste nationale beachvolleybalcompetitie in het pinksterweekend weer terug in de Hanzestad. Weer ligt het hoofdveld op de Groenmarkt, midden in het centrum van de stad. Daar worden zondag ook alle wedstrijden om de medailles gespeeld. Het gaat een topweekend worden met de Europees kampioen in actie. Sanne Keizer en Madelein Meppelink wonnen afgelopen zondag nog het brons op een internationaal toptoernooi in Tsjechië, nu gaan de dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) vol voor goud in de eredivisie.

Dan moeten ze wel afrekenen met Joy Stubbe en Marleen van Iersel, die internationaal ook al sterke dingen lieten zien. Extra mooi is dat er ook een sterk Spaans team naar Zutphen komt. Amaranta Fernández Navarro en Angela Lobato hebben van de organisatie een wildcard gekregen. Lauri Luijken zal in haar eigen stad alles geven om ver te komen. De lokale speelster zal met haar partner Ana Rekar weer op de massale steun van het thuispubliek kunnen rekenen. Dat zal vast extra energie geven en wie weet levert dat iets moois op.

Op zaterdag en zondag (Eerste Pinksterdag) wordt er ook bij Beachcenter Zutphen-Warnsveld gestreden om de felbegeerde finaleplekken. Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer werden in Heerenveen afgelopen zondag tweede, ze zullen in Zutphen weer vol gas gaan om nu wel op het hoogste treetje van het podium te eindigen. Maar de concurrentie is groot.

Ook de BTN-heren Jasper Bouter en Ruben Penninga gaan strijden voor het goud en er doet bij de heren ook een Belgisch team mee, Dennis Deroey en Martijn Colson. Het te kloppen team staat bekend als Team BoeBoe: Dirk Boehle en Stefan Boermans. Ze wonnen afgelopen weekend in Heerenveen de titel en ook in Heerlen wonnen ze dit seizoen. Het zal weer heel interessant worden. De toegang is zowel op de Groenmarkt als bij Beachcenter Zutphen-Warnsveld gratis

Bekijk ook eens