Het wordt weer een interessant seizoen in de DELA Eredivisie Beach met een aantal nieuwe speelsteden en ook de strijd om een wildcard voor het EK van komende zomer in eigen land. De DELA Eredivisie Beach trapt af op 12 en 13 mei op het strand van Vlissingen en gaat daarna het hele land door.

De Eredivisie bestaat dit seizoen uit 10 toernooien op prachtige locaties midden in het centrum van steden en op andere beachvolleybalevents verspreid door Nederland. Het 11e toernooi is het DELA NK Beachvolleybal in het Beachstadion te Scheveningen. Het DELA NK kan beschouwd worden als de afsluiting en het finaleweekend van de tour. Het centre court ligt dit seizoen weer op een aansprekende locatie in het centrum van de stad en de toegang is altijd gratis.

In 2017 werd de Eredivisie in een nieuw jasje gestoken om naar een hoger niveau groeien. Daarmee gaat de organisatie dit seizoen door, er wordt in 2018 nog meer in steden gespeeld.

Alexander Brouwer, die in 2016 Olympisch brons veroverde, is blij met de ontwikkeling van de eredivisie. “Ik vind dat Sportworx uitstekend werk verricht voor de Nederlandse eredivisie. Ik denk dat het zaak is om binnen enkele jaren het niveau van de Duitse of Zwitserse nationale tour te bereiken en met de huidige insteek zal dat gaan lukken,”

Ook Madelein Meppelink vindt het mooi hoe de eredivisie steeds professioneler wordt. De speelster van Beachvolleybal Team Nederland is dan ook blij dat ze deze zomer naast de vele toernooien in het buitenland, ook samen met Sanne Keizer in actie komt tijdens de DELA Eredivisie Beach. “Wij vinden het erg leuk om ook in eigen land te spelen. We spelen waarschijnlijk de eredivisie in Utrecht, Leeuwarden en Eindhoven. We vinden de ontwikkeling zeer positief. Je merkt dat er echt stappen zijn genomen. Gave locaties, goede promotie. Het helpt beachvolleybal nog meer op de kaart te zetten in Nederland.’’

Bekijk ook eens