• DELA Eredivisie Beach 2019 van start in Breda

De DELA Eredivisie Beach gaat komend weekend weer van start. De eerste speelronde wordt in Breda gespeeld, een primeur voor de Brabantse stad. Voor het eerst komen de beste beachvolleyballers van Nederland naar Breda. Ook in 2019 bestaat de hoogste Nederlandse beachvolleybalcompetitie voor mannen en vrouwen weer uit tien toernooien verspreid door heel Nederland. De zomer wordt afgesloten met het DELA NK Beach in Scheveningen.

Het nieuwe beachvolleybalseizoen begint op 11 en 12 mei in Breda. De DELA Eredivisie Beach wordt gespeeld op een mooie historische plek in de Brabantse stad: het Kasteelplein. Voor het Kasteel van Breda ligt het hoofdveld, daar waar op 12 mei ook de finales plaatsvinden. Ook wordt er op zaterdag en zondag op de velden van Breda Beach gespeeld. Het wordt een zeer interessante eerste ronde met veel nieuwe teams die voor het eerst samen in actie komen.

Een van de favorieten bij de dames komt uit Breda. Emi van Driel (18 jaar) is geboren en getogen in Breda en ze is dan ook erg blij dat ze met Raisa Schoon (17 jaar) in haar stad speelt. “Uiteraard vind ik het heel leuk dat de DELA Eredivisie Beach nu ook in Breda komt! Daar is het allemaal begonnen voor mij en natuurlijk komen er veel mensen die ik ken kijken.” Van Driel en Schoon, speelsters van de Kadijk Beach University, wonnen vorig seizoen meerdere eredivisie-titels en zijn dan ook een van de kanshebbers voor de titel. Dat ze in vorm zijn toonden ze in april al aan toen ze goud wonnen op de World Tour in Zweden.

In mei ging het ambitieuze duo op trainingskamp in Turkije. Ze zijn nu klaar voor het nieuwe seizoen. Van Driel: “We hopen veel te kunnen laten zien van wat we de laatste periode geleerd hebben. We hebben ook echt veel zin om het eredivisie seizoen weer af te trappen. In Breda willen we het beste van onszelf laten zien, vooral omdat het thuis is voor mij. Dit seizoen ligt onze focus duidelijk bij het WK onder 21 jaar en het EK onder 20, dat zijn de piekmomenten. Maar we willen wel heel graag onszelf ook laten zien in de eredivisie.”

Nieuwe teams

Zowel bij de dames als de heren zijn er veel teams die voor het eerst samen in actie komen. Ook Mexime van Driel, de zus van Emi, komt in haar eigen stad in actie met een nieuwe partner: Iris Reinders. Haar partner van vorig seizoen, Flore Gravesteijn, speelt nu met Lauri Luijken. Andere favorieten voor de titel zijn de routiniers Sophie van Gestel en Marloes Wesselink en Katja Stam en Julia Wouters van Beachvolleybal Team Nederland.

Bij de heren is het moeilijk te voorspellen wie er met de eerste titel naar huis gaat. Er zijn veel nieuwe teams gevormd die erg aan elkaar zijn gewaagd. Jasper Bouter en Ruben Penninga is een de nieuwe teams van Beachvolleybal Team Nederland, zij willen zich in Breda meteen laten zien. Hiernaast speelt Dirk Boehle vanaf nu samen met Stefan Boermans en Tom van Steenis en Sven Vismans vormen een veelbelovend nieuw koppel.

Spektakel gegarandeerd met zo veel nieuwe beachvolleybalteams. Een hele open strijd om de eerste titel van het DELA Eredivisie Beach 2019! De toegang is gratis, dus kom vooral kijken.

Bekijk ook eens