De DELA Eredivisie Beach, bestaande uit maar liefst 10 speelweekenden, startte vandaag alweer aan haar allerlaatste stop. Op het strand van Vrouwenpolder komen de Nederlandse toppers dit weekend voor het laatst in actie in de Eredivisie van 2019. Maar de laatste kans om de Nederlandse topteams op eigen bodem in actie zien is het gelukkig niet. In het weekend van 24 en 25 augustus sluiten ze het seizoen af met het DELA NK Beach.

De deelnemende teams hebben op dit moment hun focus uiteraard nog liggen bij de prestaties voor dit weekend, maar het Nederlands kampioenschap is ook zeker al onderwerp van gesprek. Tijdens het Nederlands kampioenschap sluiten ook de Nederlandse topteams aan die normaliter vrijwel alleen in het buitenland spelen. Dat in combinatie met het feit dat er geen Eredivisie toernooien meer zijn, maakt dat vele teams de komende maand uitwaaien naar het buitenland voor een aantal toernooien. ‘’We gaan een aantal World Tours spelen en ervaring opdoen tegen Internationale teams,’’ vertelt Mees Blom.

Na zondag vinden er geen Eredivisie toernooien meer plaats, hoe bereiden teams zich dan de komende maand voor op het Nederlands kampioenschap?

‘’Eerst een weekje rust!’’ vertelt Stefan Boermans. ‘’Daarna de knop om en uiteraard heel veel trainen,’’ voegt zijn partner Dirk Boehlé hieraan toe. Ook team BoeBoe stapt in het vliegtuig en speelt nog een aantal World Tours voordat het NK van start gaat.

Voor vele teams is het DELA NK Beach het moment waarop zij willen pieken. ‘’Voor ons is het NK het moment waarop we willen presteren, dus uiteraard bereiden we ons hier goed op voor’’, vertelt Mees Blom, ‘’maar zoals gewoonlijk leven we van week tot week en dat zal nu niet anders zijn,’’ voegt hij daaraan toe.

Eind augustus staat er een spannende seizoen afsluiting op de planning, maar eerst; de finaledag van de DELA Eredivisie Beach in Vrouwenpolder.

Bekijk ook eens