• De Cuba en Verpoorten veroveren in Heerenveen eerste titel

De DELA Eredivisie Beach in Heerenveen heeft bij de heren een verrassende winnaar opgeleverd: Eargenell Dearney de Cuba en Bas Verpoorten. Ze wonnen in de finale met 2-0 van Mees Blom en Yorick de Groot van Beachvolleybal Team Nederland. Bij de dames ging de titel naar Mexime van Driel en Flore Gravesteijn, die waren met 2-0 te sterk voor Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema. De speelsters van de Kadijk Beach University (KBU) presteren goed in Friesland, want ze wonnen twee weken geleden ook al het toernooi in Leeuwarden.

 

In Heerenveen veroverden De Cuba en Verpoorten hun eerste titel in de eredivisie en hoe. Ze speelden het hele toernooi erg overtuigend. De mannen, die pas sinds dit seizoen een team vormen, veroverden hun eerste DELA Eredivisie Beach titel door in de finale Mees Blom en Yorick de Groot met 2-0 (21-19 en 21-16) te verslaan. Ze vielen elkaar na het beslissende punt blij in de armen. De Cuba was trots op hun constante niveau in Heerenveen. “We hebben hard getraind en hier op ons eigen ding gefocust. Dat leverde mooie dingen op, we waren echt on fire.”

Verpoorten, die al jarenlang in de eredivisie speelt, glunderde van trots na de titel in Heerenveen. “Dit voelt echt als een beloning van heel hard werken: eindelijk. Het doel voor dit toernooi was een medaille en als je dan eenmaal in de finale staat, wil je natuurlijk goud. Echt een heerlijk gevoel om op het bovenste treetje van het podium te staan.”

Hij vertelt over de samenwerking met zijn nieuwe partner. “We zijn nog kort samen maar het klikt duidelijk in het veld. We trainen vijf keer per week en dan merk je dat de afstemming snel groeit. Het gaat steeds beter; wat mij betreft echt boven verwachting. Het smaakt naar meer, op het NK willen we ook voor een medaille gaan. Maar nu eerst genieten van deze titel in Heerenveen.”

Bij de heren wonnen Ruben Penninga en Michiel Ahyi van Beachvolleybal Team Nederland in de strijd om het brons met 2-0 van Stefan Boermans en Casper Haanappel.


Fries succes

Mexime van Driel en Flore Gravesteijn lieten in Friesland weer hun klasse zien. In de finale waren ze erg sterk en straalden ze tegen Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema constant zelfvertrouwen uit. Met een goede service en heel weinig fouten namen ze in de eerste set een snelle voorsprong: 13-5. Ze denderden hard door en wonnen met 21-12. In de tweede set werd het spannender, Remmers en Stiekema vochten zich terug in de strijd en namen een kleine voorsprong.

Maar Van Driel en Gravesteijn hielden hun hoofd koel en werkten de achterstand weg: 11-11. Na een spannende slotfase waarin het erg gelijk op ging maakten de KBU-speelsters het af. Van Driel deed dat in stijl met een direct punt via haar harde service: 22-20. Gravesteijn: “Het ging lekker ja, we zijn erg tevreden. De tweede titel van dit seizoen, het smaakt naar meer.”

De derde plek ging in Heerenveen naar Emi van Driel en Raisa Schoon, in de kleine finale waren ze met 2-0 te sterk voor lokale heldin Mered de Vries en Quirine Oosterveld.

Bekijk ook eens