Het was weer een groot beachvolleybalfeest afgelopen weekend in het midden van ons land. Op het Lucasbolwerk, voor de Stadsschouwburg, en bij Irene Beach in Bilthoven kwamen de beste beachvolleyballers van ons land bij elkaar om te strijden voor de felbegeerde titels van de BetCity Eredivisie Beach. Katja Stam, Raisa Schoon, Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer mochten de hoogste treden op het podium beklimmen.

Bij de mannen deed Jasper Bouter, na lange afwezigheid, weer eens mee. Vorige week dwong hij samen met zijn maat Rick van der Sluis promotie naar de Eredivisie af. Dat hij het beachvolleyballen nog niet heeft verleerd bleek dit weekend maar eens temeer. In de halve finale kwamen de mannen net tekort. Maar, ze herpakten zich in de kleine finale en mochten ten kosten van Lennaert Hogenhout en Kyran Versteegen het brons om hun nek hangen. De finale ging tussen favorieten Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Quinten Groenewold/Sam van der Loo. De wereldkampioenen uit 2013 en winnaars van Olympisch brons in 2016 maakten hun favorietenrol waar. Met 21-15, 21-16 en het nodige gallery play aan het einde van de wedstrijd werden zij de grote spelers van Utrecht.

Bij de dames ook een team die er met kop en schouders bovenuit stak dit weekend. Katja Stam en Raisa Schoon deden het gehele weekend mee en verloren daarin geen set. In de kwartfinale en halve finale werden er zelfs sets met 21-4 en 21-7 gewonnen. Een groot machtsvertoon dus voor Stam/Schoon, die in de finale ook trainingsmaatjes Mexime van Driel en Emma Piersma te sterk af waren. Met 21-15 en 21-14 was de titel in Utrecht een gegeven en ging het zilver naar van Driel/Piersma. De bronzen finale was daarentegen een stuk spannender. Deze ging tussen Sonneville/Konink en de Groot/Tavenier. Twee jonge teams die, zo bleek, erg aan elkaar gewaagd waren. Na 1-0 achter in sets en een achterstand van 7 punten in de tweede set weten Noa Sonneville en Mila Konink de wedstrijd toch nog om te keren. Met 15-11 in set drie ging het brons naar de jonge talenten van Beachvolleybal Team Nederland.

Bekijk ook eens