Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen waren afgelopen weekend in Utrecht absoluut niet tevreden met hun derde plek tijdens de DELA Eredivisie Beach. De topspelers van Beachvolleybal Team Nederland verloren in de halve finale van de Brazilianen Harley Marques Silva en Neilton Moises Santos Merces. Zondag gaan Brouwer en Meeuwsen voor revanche in Leeuwarden. In Friesland kunnen ze de Brazilianen weer treffen en dat kan vuurwerk opleveren in het veld.

De DELA Eredivisie Beach tour doet komend weekend Friesland aan. Voor her eerst wordt de DELA Eredivisie Beach in Leeuwarden gespeeld. Er wordt midden in het centrum gespeeld, het hoofdveld ligt op het Oldehoofsterkerkhof. Blikvangers voor het toernooi zijn Brouwer en Meeuwsen, de internationale beachvolleybaltoppers die nog een toernooi in Nederland splelen en extreem gretig zijn om de titel in Leeuwarden wel te pakken na de derde plek in Utrecht. De overige twee wedstrijdvelden zijn bij Sportpark Nijlân te Leeuwarden.

Brouwer en Meeuwsen hebben twee grote concurrenten in Leeuwarden. De Brazilianen Harley Marques Silva en Neilton Moises Santos Merces zullen na het zilver in Utrecht alles geven om hun verblijf in Nederland te bekronen met een Eredivisie titel. Ook zijn Jannes van der Ham en Sven Vismans weer van de partij, die wonnen eerdere de DELA Eredivisie Beach in Vlissingen en Zutphen.

Bij de vrouwen kan het een hele mooie, open strijd worden. Er zijn meerdere teams die dit seizoen al een constant niveau toonden en dat willen belonen met een podiumplek. Quirine Oosterveld en de Friesin Mered de Vries maken zeker kans op de titel, dat geldt ook voor de ervaren Annemieke Driessen en Ilke Meertens en voor Mexime van Driel en Flore Gravesteijn van de Kadijk Beach University.

De wedstrijden zijn zowel zaterdag als zondag (finaledag) gratis te bezoeken.

Bekijk ook eens