Ze zorgden gisteren voor de verrassing van de dag. Jeffrey van Wijk (24) en zijn jongere broertje Dennis (18). En dat ging voor een eerste keer op het hoogste niveau erg goed. Ze wonnen, als 29e geplaats, in de kruisfinale verrassend van het ervaren duo Lochtenberg/Uittenbosch, die als 11e geplaatst waren.

Jeffrey was enorm trots op zijn broertje en vertelde over hun samenwerking. “We hebben vorige week al geoefend en het is voor mij echt verrassend dat we het zo goed doen samen. Dat zag ik totaal niet aankomen, dan was ik wel eerder met hem gaan spelen,” zo zegt hij lachend.

Dennis kwam het goed uit dat de samenwerking van Jeffrey met een Bulgaarse speler uiteindelijk niks werd en zijn grote broer zonder partner zat. “Ik had al vaker gezegd dat ik graag met hem wilde spelen, dat wilde ik al zo lang, maar hij hapte niet toe. Hoe gaaf is het dan dat we nu op het NK samen debuteren. Van Wijk en Van Wijk op het hoogste niveau, een droom die uitkomt. Voor mij is het een eerste NK en ik heb zelfs niet eens een eredivisie gespeeld.”

Jeffrey geniet van het spelen met z’n broertje. “Hij moet nog enorm groeien als speler, hij komt pas net kijken. Maar het is fijn om met iemand samen te spelen die heel gretig is en er vol voor gaat. We lijken trouwens totaal niet op elkaar. Maar blijkbaar is dat in het veld goed. We zaten in een zware poule en flikken het gewoon, mooi man.”

De lach gaat niet meer van Dennis zijn gezicht af. “Ik had het idee dat we hooguit een setje zouden winnen, daar gingen we ook voor. Het is iets meer geworden. Dat we in de kruisfinale winnen van Hidde en Pepijn, dat snap ik eigenlijk nog steeds niet. Zo gaaf. Ik zou zaterdag een driekamp spelen met mijn zaalteam, dat moet ik toch maar afzeggen. De droom van samen met Jeffrey spelen is hierdoor nog mooier geworden.”

Bekijk ook eens