Een paar weken geleden benoemden ze het al, Timo en Bjorna Gras. Het leek ze bijzonder om dit DELA Eredivisie Beach seizoen nog eens samen op het podium te staan. Dat werd op zondag 29 juli tijdens de laatste speelronde werkelijkheid in Vrouwenpolder. Timo werd met Daan Haanappel tweede en zijn zus veroverde met Ana Rekar het brons op Strand Breezand. Bij de mannen ging de titel naar Eargenell Dearney de Cuba en Bas Verpoorten, ze stonden samen op het hoogste treetje met Emi van Driel en Raisa Schoon.

Het werd een mooi weekend voor familie Gras in Vrouwenpolder, zowel Timi en Bjorna vertrokken met een podiumplek uit Zeeland. Timo Gras won aan het begin van de middag met zijn partner Daan Haanappel in de halve finale van Gerard Baan en Steven Heijting. Daarmee was een podiumplek en de daarbij horende champagne voor hem al zeker.

Maar familie Gras had nog een troef in handen, Bjorna streed samen met Ana Rekar iets later om het brons. Op het Zeeuwse zand lukte het, ze waren in de kleine finale met 2-1 (17-21, 21-18, 15-13) te sterk voor Flore Gravesteijn en Lauri Luijken. Broer en zus samen op het podium, dat was daarmee al een feit. Maar werd het een extra mooi goud tintje voor familie Gras?

Nee, dat lukte Timo net niet. In de finale gaven zowel hij als Haanappel alles, maar Eargenell Dearney de Cuba en Bas Verpoorten bleken met 17-21 en 16-21 net iets sterker een vooral ook slagvaardiger. Het werd dus brons voor Bjorna Gras en zilver voor broer Timo. Een bijzonder moment voor heel familie Gras.

Trotse winnaar

Bas Verpoorten keek zeer tervreden terug op de laatste speelronde van de DELA Eredivisie Beach van 2018, alleen het DELA NK Beach volgt eind augustus nog. “We zijn echt ontzettend blij. We hebben alle wedstrijden gewonnen en een zware kwart en halve finale gespeeld, die we beide met 2-1 wel wisten te winnen.

Ondanks deze zware wedstrijden hadden we nog genoeg energie over voor de finale die we overtuigend wonnen. En, fantastisch om het laatste eredivisie toernooi van het seizoen te winnen.”

Bekijk ook eens