Een bomvol stadion genoot vandaag van spectaculaire finales vol met spanning, spektakel, verrassing en hoog niveau beachvolleybal. 2500 man was getuige van de stunt van de jonge Pleun Ypma en Emma Piersma en van een fantastische show tijdens de finale van de mannen. Een al succesvol weekend werd vandaag op bijzondere wijze afgesloten tijdens de finaledag van het DELA NK Beach.

Tijdens de finale van de vrouwen gebeurde iets waar misschien een aantal mensen op hoopte, maar waarvan vrijwel niemand het verwachtte. Een kolkend stadion zag hoe de jonge Emma Piersma en Pleun Ypma hun stunt van het seizoen neerzette. In drie sets versloegen de talenten van BTN het topteam Stubbe/van Iersel.

De eerste set werd gewonnen door de vrouwen die op papier de sterkste zijn. Joy Stubbe en Marleen van Iersel sleepten vrij gemakkelijk de eerste set binnen. Met 22-20 in de tweede set hielden de jonge meiden zichzelf nog in leven, waarna ze in de derde set enorm sterk begonnen. ‘’We speelden echt punt voor punt en waren totaal niet bezig met een eventuele stunt,’’ vertelt de 18-jarige Emma. Dat bleek, want de meiden hielden het hoofd koel tot aan het allerlaatste punt. Met 15-10 in de derde set schreven de twee de Nederlandse titel op hun naam. De kersverse Nederlandse kampioenen kunnen het zelf nauwelijks geloven. ‘’Het moet echt allemaal nog bezinken, misschien dat ik het morgenochtend kan bevatten als ik wakker word en de beker in mijn kamer zie staan,’’ zegt Pleun Ypma met een enorme lach op haar gezicht. Het brons ging naar Katja Stam en Julia Wouters, die in de kleine finale wonnen van Sophie van Gestel en Marloes Wesselink.

Bij de mannen leken Alexander Brouwer en Christiaan Varenhorst na de eerste set in de finale op een eenvoudige overwinning af te gaan, maar dat liet team BoeBoe niet zomaar gebeuren. Stefan Boermans genoot zienderogen van de 2500 man publiek die getuige was van het top beachvolleybal in Scheveningen. Boehlé/Boermans liet in de tweede set sterk spel zien en zij trokken de setwinst naar zich toe. Het begin van de derde set ging gelijk op, maar Christiaan Varenhorst en Alexander Brouwer toonde aan het eind van de set waarom zij behoren tot de wereldtop van het beachvolleybal. Met 15-11 wonnen zij de wedstrijd, zij mogen zich Nederlands kampioen van 2019 noemen. Jasper Bouter en Ruben Penninga maakte het podium bij de mannen compleet en mochten de bronzen medaille om hun nek hangen na een overwinning op Yorick de Groot en Mees Blom.

Met een zeer spectaculair en succesvol DELA NK Beach als afsluiter is het Nederlandse beachvolleybalseizoen van 2019 ten einde. Zowel de mannen als de vrouwen kennen een nieuwe Nederlands kampioen die in ieder geval voor een jaar lang deze titel mag dragen.

Bekijk ook eens