Een verrassing bij de heren tijdens de DELA Eredivisie Beach in Utrecht. Op een kolkend Jaarbeursplein met een bomvolle tribune en volle trappen bij het station wisten de Brazilianen Moises en Vinicius de titel te veroveren. Ze wonnen in de finale met 2-1 van Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). Bij de dames ging de titel naar Emi van Driel en Raisa Schoon die in Utrecht geen set verloren.

Een prachtige finale bij de heren tijdens de DELA Eredivisie Beach op het Jaarbeursplein in Utrecht. Varenhorst en Van de Velde, de toppers van BTN, tegen de Brazilianen Moises en Vinicius. Moises en Vinicius kregen van de organisatie een wildcard en die hebben ze dus volledig waargemaakt. De Brazilianen wonnen afgelopen week goud in Geneve bij de Zwitserse tour en dat lukte ze nu in Nederland weer.

De finale begon nog goed voor Varenhorst en Van de Velde, die afgelopen week nog brons pakten op de World Tour in Brazilië. Vol vertrouwen gingen ze van start en de BTN-heren namen snel een 4-1 voorsprong door een killblok en een ace van Varenhorst. De Nederlanders straalden rust uit en speelden sterk, ze kwamen op 14-9 en gingen slim om met de sterke wind die er stond. De Brazilianen vochten nog even terug tot 19-19, maar daarna maakten de favorieten het af: 22-20.

In de tweede set namen Moises en Vinicius de regie over en dat was vooral te danken aan het ijzersterke spel van routinier Moises. Hij scoorde met elke aanval en was serverend ook op dreef, het spelen met de wind lag hem duidelijk goed. Het werd een snelle 16-21 setwinst voor de fanatieke Brazilianen.

In de allesbeslissende derde set bleef het ‘de grote Moises show’. Hij was niet te stoppen en maakte het verschil. De Nederlandse mannen dropen teleurgesteld van het veld af, de Brazilianen vierden een feestje: 8-15 winst. Moises reageerde dan ook dolblij. “Onze sterke blok verdediging maakte in de tweede en derde set het verschil. Het was een pittige finale door de wind. Maar dat ging steeds beter en we hebben genoten van de sfeer hier in Utrecht. Wat een mooie venue.” Het brons ging in Utrecht naar Jasper Bouter en Ruben Penninga.

Geen set verloren

Bij de dames ging het goud naar Emi van Driel en Raisa Schoon. Na zilver en brons stonden ze nu op het hoogste treetje van het podium en dat stemde ze zeer tevreden. In de finale waren ze met 2-0 (21-16 en 21-19) te sterk voor Emma Piersma en Pleun Ypma. Extra knap was het dat Van Driel en Schoon de titel veroverden zonder een set te verliezen. Ze wonnen al hun duels in Utrecht met 2-0. Het brons ging naar Sophie van Gestel en Marloes Wesselink.

Bekijk ook eens