Wat was het weer een fantastisch beachvolleybal weekend in het ‘hartsjie’ van ons land. Utrecht, de stad die vijf jaar geleden de start betekende van een nieuwe impuls aan de eredivisie beachvolleybal tour. Ook dit weekend waren de innovatieve contouren van organisator Sportworx zichtbaar op het Lucas Bolwerk. 

Afgelopen weekend streek de eredivisie beachvolleybal tour neer in Utrecht. Op de velden bij beachvolleybal vereniging Irene Beach en in een skyboxen stadion, met dakterras, voor de stadsschouwburg werden mooie duels uitgevochten. Dirk Boehlé en Mart van Werkhoven kwamen bij de heren als winnaars uit de strijd. Bij de dames ging de winst naar het Franse duo Vieira/Chamereau. Olympiërs Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen kwamen zaterdagmiddag langs om door het publiek uitgezwaaid te worden naar de Olympische spelen in Tokyo. In een demonstratiewedstrijd werd met 2-0 verloren van Boermans/de Groot. Ondanks een kleine regenbui wist het publiek haar weg naar het stadion te vinden en genoot het van mooi beachvolleybal. 

Bij de heren twee spannende halve finales, waarin kleine details uiteindelijk het verschil maakten. Thijmen Heemskerk en Erik Nijland maakten een goede indruk en wisten een derde set af te dwingen tegen de uiteindelijke kampioen Boehé/van Werkhoven. Met 15-9 werd deze uiteindelijk beslist door laatstgenoemden. De Fransmannen Calvin Aye/Timothée Platre hielden aan hun halve finale tegen Leon Luini/Thijs Nijeboer niet alleen foto’s over van fotograaf Pim Waslander. Nadat Calvin Aye een bal op zijn vinger kreeg, kon hij de wedstrijd niet meer voortzetten en werd direct afgevoerd naar het ziekenhuis. Uit röntgenfoto’s bleek dat zijn pees volledig was afgescheurd. Een pijnlijk einde van een goed toernooi voor hen. Het betekende direct een finaleplek voor Luini/Nijeboer en een bronzen plak voor Heemskerk/Nijland. In de finale wisten Luini/Nijeboer hun vliegende start niet te bekronen en verloren in de derde set van Boehlé/van Werkhoven. 

Bij de dames ging de eerste halve finale tussen de zussen Piersma en Chamereau/Vieira. Twee keer 21-16 voor beide teams betekende dat ook hier een derde set uitkomst moest bieden. Met 11-15 ging deze nipt naar de Franse meiden. De zussen Piersma herpakten zichzelf wel knap in de kleine finale en gingen na een thriller teggen Bekhuis/Everaert met brons naar huis. Puk Stubbe wilde samen met haar maatje Esmee Priem nog even laten zien wat ze in huis heeft, alvorens ze naar Amerika vertrekt om daar haar studie en volleybal te combineren. Dit deed ze met verve. Overtuigend plaatsten de twee zich voor de finale en verkochten daar hun huid zo duur mogelijk. Het werd een bloedstollend spannende wedstrijd, maar uiteindelijk waren Chamereau/Vieira met 27-25 (!) en 21-18 te sterk. Goud voor de Fransen, zilver voor Stubbe/Priem en brons voor Piersma/Piersma. 

 

Bekijk ook eens