Hearrenfean ontving dit weekend de beste strânfollyballers van ons land, en wat bleek het weer een goede gastdame. Mooie wedstrijden, entertainment voor het publiek, een zonnetje die zich zo nu en dan liet zien en champagne die rijkelijk vloeide bij de prijsuitreiking. Zo maar wat ingrediënten van weer een geslaagd weekend Eredivisie beachvolleybal.

 

Op het Gemeenteplein en aan de Abe Lenstra Boulevard werden weer mooie wedstrijden uit gevochten, tijdens de derde Eredivisie stop van dit seizoen. Heerenveen, een stad die sport ademt, bleek niet alleen te houden van een wintersport als schaatsen. Het publiek genoot dit weekend ook met volle teugen van het zomerse beachvolleybal. Onder andere wildcardhouder en lokale held Rik van Solkema wist voor volle tribunes te zorgen. Een stunt voor hem en zijn maatje Joris Berkhout bleef uit, hoewel zij hun eerste wedstrijd knap wonnen van de ervaren Erik van der Schaaf, die een gelegenheidsduo vormde met Jari Kroon.

Wie bij de mannen hun kunsten wel op zondag in de halve finales aan het publiek uit Fryslân mocht laten zien waren Leon Luini en Thijs Nijeboer. Zij namen het op tegen Thijmen Heemskerk en Erik Nijland. Het werd een thriller van een wedstrijd, waar met minimaal verschil werd gewonnen door Thijmen en Erik. Zij hadden nét het betere van het spel, en dwongen een finaleplek af. De andere halve finale ging tussen Dirk Boehlé / Mart van Werkhoven en Rik Damen / Sam van der Loo. Dirk en Mart maakten hun favorieten rol waar en wonnen zonder setverlies. In de bronzen finale herpakten Luini en Nijeboer zich, door wederom in een spannende wedstrijd van Damen en van der Loo het brons te winnen. De finale werd gewonnen door Boehlé en van Werkhoven, maar makkelijk ging dat niet. Ze werden tot het uiterste gedreven door hun trainingsmaatjes Nijland / Heemskerk, maar verdedigde hun titel uiteindelijk met verve. Zilver ging dus naar Nijland / Heemskerk. Een mooie opsteker voor de mannen, die komende week in Bulgarije een gooi doen naar kwalificatie voor de World Tour.

Bij de dames twee overtuigende finalisten. Emma Piersma / Esmee Priem en Emi van Driel / Mexime van Driel wisten allebei met dikke cijfers en zonder setverlies hun halve finale te winnen van respectievelijk Wies Bekhuis / Nadine Everaert en Marly Bak / Bjorna Gras. Voor Bak / Gras was het dit seizoen voor het eerst dat ze in de halve finale stonden. In de bronzen finale lieten zij zien er thuis te horen ook. Overtuigend werd daar gewonnen van Bekhuis / Everaert. Een bronzen plak voor hen en opnieuw een vierde plek voor Bekhuis / Everaert. In de finale lieten de zussen van Driel zien waarom zij de gedoodverfde favoriet waren voor dit toernooi. Met 21-17 en 21-9 werd met ruime cijfers afgerekend met Piersma / Priem. Het zijn cijfers die je niet veel in een finale ziet. Mexime en Emi lijken klaar voor het eerste NK van dit seizoen, volgende week in hun eigen Breda. Goud voor hen, zilver voor Piersma / Priem en brons voor Bak / Gras.

Bekijk ook eens