Twee topteams tegenover elkaar. Een bomvolle tribune. De zon die volop scheen. Een prachtige finale vol geweldige reddingen en powervolleybal. Mooier had de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour in Groningen niet kunnen eindigen. Dirk Boehlé en Steven van de Velde veroverden de titel op de Grote Markt, ze wonnen met 2-1 (22-24, 21-16 en 15-11) van Mees Blom en Ruben Penninga.

Het was een finale vol strijd, beide teams gingen vol voor de winst en dat leverde veel duels op aan het net en allemaal vol power. De eerste set werd door Mees en Ruben gewonnen, maar daarna namen Dirk en Steven het over. “We speelden dit weekend weer sterk, vrij vlekkeloos. De finale zat wel vol ups en downs qua niveau, maar ik ben er trots op hoe we hem dat wel weten te winnen,” zo keek Steven terug nadat hij door Laura Bloem getrakteerd was op een ‘champagnedouche’.

Het is voor Dirk en Steven al de vierde titel in de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour van 2017. Na Werkendam, Vlissingen en Sint Anthonis volgde nu Groningen. “Het gaat lekker, we laten zien dat we een goed niveau in huis hebben. In de finale speelden we niet heel goed, maar we slepen hem alsnog uit het vuur. Dit smaakt weer naar meer.”

Vorige week speelden ze nog in België en ze willen weer op internationale toernooien in actie komen. ,,We hopen weer internationaal te gaan spelen, dat zorgt voor nieuwe uitdagingen. Maar het is lastig qua rankingpunten. We hebben voor een aantal toernooien een wildcard aangevraagd en gaan zien waar we mogen spelen. Wie weet keren we in september terug in Groningen. Sowieso blijven we zo door knallen!”

Bekijk ook eens