Het zit er op! In Vrouwenpolder werd vandaag het DELA Eredivisie Beach seizoen van 2019 afgesloten. Een seizoen dat zich kenmerkte door de vele verschillende winnaars en de spanning die dat ieder weekend met zich mee bracht. Zelfs in het laatste weekend van de DELA Eredivisie Beach stond een nieuw team op de hoogste trede. Mees Blom en Yorick de Groot wonnen op het laatste moment hun eerste Eredivisie toernooi van 2019.

‘’Dit was onze laatste kans om dit seizoen nog een Eredivisie te winnen en die kans hebben we gepakt,’’ vertelt Mees Blom. Mees vertelt dat hij de weersomstandigheden van dit weekend heerlijk vindt. Kou, regen en aardig wat wind kwamen voorbij aan de Zeeuwse kust. ‘’Dat zijn de momenten waarop ik het beste speel,’’ vertelt Blom. En dat was te zien. De twee jonge mannen speelde het weekend in Vrouwenpolder extreem overtuigend, zonder ook maar één set te verliezen schreven de mannen de titel op hun naam.

Al meerdere malen waren de mannen van BTN dit seizoen dichtbij een toernooioverwinning. Brons en Zilver zagen zij al voorbij komen, maar vandaag mogen ze dan ook goud aan de collectie toevoegen. In de finale versloegen zij de altijd fanatieke Dirk Boehlé en Stefan Boermans, die logischerwijs met het zilver naar huis gingen. De jonge Matthew Immers en Joris Berkhout maakte het podium bij de mannen compleet.

Zoals bij vrijwel ieder Eredivisie weekend van dit seizoen was het deelnemersveld in Vrouwenpolder van hoog niveau. Wie gaat het er beste om met de weersomstandigheden in Zeeland, wind en regen? Dit weekend waren dat de jonge Emi van Driel en Raïsa Schoon. In de finale lieten de meiden wederom zien dat ze beschikken over enorm veel controle en techniek. Met 2-0 versloegen zij de ervaren Sophie van Gestel en Marloes Wesselink. Stam/Wouters won de wedstrijd om het brons en daarmee stond het podium bij de vrouwen vol met teams die in 2019 allemaal al een keer het goud om hun nek hebben gehad.

Het DELA Eredivisie Beach seizoen is ten einde, maar gelukkig hebben we nog een mooi toernooi om naar uit te kijken. Eind augustus komen alle Nederlandse top teams nog één maal in actie tijdens het DELA NK Beach!

Bekijk ook eens