Na een geweldige seizoen opener in Breda afgelopen weekend, waar direct de eerste Nederlands kampioenen van dit seizoen op het BetCity NK Queen & King of the Court werden bepaald, gaan we komend weekend door naar Apeldoorn. Op Sportpark Orderbos komen de beste Nederlandse beachvolleyballers samen voor de BetCity Eredivisie Beach.

De BetCity Eredivisie Beach maakt dit weekend onderdeel uit van het Zeepkistenfestival, oorspronkelijk een festival bedoeld voor kinderen om in zelfgemaakte auto’s van de helling af te rijden. Deze race wordt al een tijd niet meer georganiseerd, wel is er nog altijd van alles te beleven voor jong en oud. Het hoofdveld zal midden op dit festivalterrein liggen, wat veel bekijks zal opleveren. Velden 2 en 3 zijn gelegen op Sportpark Orderbos.

Kersverse Nederlands kampioenen Boehlé/Sengers favoriet

Bij de mannen zullen de kersverse Nederlands kampioenen King of the Court Dirk Boehlé en Mees Sengers hun opwachting maken. Hoewel zij favoriet zullen zijn voor de titel, krijgen ze behoorlijke concurrentie. Wat te denken van Vaclav Bercik en Matyas Dzavoronok. De mannen uit Tsjechië draaien al een aantal jaar mee op de World Tour en krijgen van organisator Sportworx een wildcard toebedeeld. Vorig jaar op de World Tour in Espinho wisten de twee nog met 0-2 te winnen van Stefan Boermans en Matthew Immers. Quinten Groenewold en Sam van der Loo staan als derde team gerankt en zijn daarmee ook goede outsiders voor de titel in Apeldoorn, al wisten zij vorige week in Breda geen finaleplek af te dwingen.

Jong deelnemersveld bij de dames

Bij de dames springt er één team met kop en schouders bovenuit. Emi van Driel en Brecht Piersma staan als eerste gerankt, stromen op de finaledag in en zijn de gedoodverfde favoriet. Ze krijgen concurrentie van veel teams uit de jeugdselectie van Beachvolleybal Team Nederland. Maren de Jong en Mila Konink, die vorige week nét geen finaleplek wisten af te dwingen, staan als tweede gerankt. Gevolgd door Lynn van Mill en Iris Reinders. Laatstgenoemde sluit samen met haar teamgenoten van VV Utrecht, Marly Bak en Bjorna Gras, weer aan in de Nederlandse beachcompetitie. Afgelopen week verloren zij hun laatste finalewedstrijd in hun strijd om het landskampioenschap in de zaal, maar staan al weer te popelen om direct te starten in de BetCity Eredivisie Beach.

Bekijk ook eens