Zondag 5 mei wordt het startschot gegeven van de BetCity Eredivisie Beach 2024, waar Nederland’s beste beachvolleyballers het tegen elkaar zullen opnemen. Deze zomer belooft opnieuw een schitterend beachvolleybal festijn te worden met tourstops verspreid over de bruisende steden Hilversum, Apeldoorn, Amstelveen, Zutphen, Heerlen, Nijmegen, Breda, Tilburg, Amersfoort, Arnhem, Zaanstad, Almelo, Utrecht en Den-Haag. 

De zomer van 2024 staat bol van prachtige beachvolleybalevenementen, waaronder de Olympische spelen, het EK in eigen land en Queen & King of the Court in Utrecht. De BetCity Eredivisie Beach 2024 vormt hierbij de rode draad en biedt niet alleen beachvolleybal van het hoogste niveau, maar ook een levendige festivalervaring rondom de velden. Toegankelijk en gratis voor iedereen, of je nu komt om de topspelers aan het werk te zien, zelf wilt meedoen aan de activiteiten, of gewoon wilt genieten van de ambiance. De BetCity Eredivisie Beach creëert een sfeer waar gezinnen, sportfans en lokale bewoners van alle lagen samenkomen.

Enthousiaste steun van gemeenten
“De BetCity Eredivisie Beach weerspiegelt de groeiende populariteit van beachvolleybal in Nederland,” zegt Kenneth Verwaal, organisator van de BetCity Eredivisie Beach. “We zijn verheugd over het enthousiasme waarmee verschillende gemeenten onze tour hebben omarmd en streven ernaar om zowel deelnemers als toeschouwers een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Zo zullen er naast tribunes ook grote en gezellige terrassen rondom de velden in de binnensteden worden opgezet.”

QKOTC National Series
Onderdeel van de BetCity Eredivisie Beach is ook deze zomer weer de BetCity Queen & King of the Court National Series. In een snellere en meer urban variant van beachvolleybal wordt in een knock-out race tegen de klok gespeeld. De QKOTC National Series omvat vijf stops, met als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap in Breda. Andere speelsteden zijn Hilversum, Zutphen, Tilburg en Amstelveen.

Met nog maar iets meer dan een maand te gaan tot de aftrap van het nieuwe seizoen staat de Nederlandse top van het beachvolleybal te popelen om te beginnen. Nieuwe teamsamenstellingen, vertrouwde gezichten, opkomende talenten en ervaren spelers zijn aanwezige ingrediënten voor weer een boeiend seizoen.

De BetCity Eredivisie Beach 2024 belooft een zomer vol spanning, sportiviteit en vermaak te worden. Mis het niet!

Bekijk ook eens