Een primeur afgelopen weekend met de BetCity Eredivisie Beach, voor het eerst streek de meest prestigieuze beachvolleybal tour van Nederland neer in Amersfoort. Ondanks het wisselende weer werd het gezellig druk en werd het toegestroomde publiek getrakteerd op mooie wedstrijden. Dirk Boehlé, Mees Sengers, Brecht Piersma en Wies Bekhuis gingen er met de hoofdprijs vandoor.

Verschillende foodtrucks en entertainment rondom de wedstrijden zorgden voor een gezellige sfeer in het Hoefkwartier. Plaatselijke volleybalvereniging Switch organiseerde op vrijdagavond, zaterdag en zondag een toernooi voor haar leden op de bijvelden, wat zorgde voor een leuke combinatie van topsport en breedtesport. Ondanks de regen bleven er veel mensen hangen om de toppers van Nederland in actie te zien.

Bekhuis/Piersma winnen onderonsje van trainingsmaatjes
Bij de dames stonden Brecht Piersma en Wies Bekhuis tegenover Emi van Driel en Kirsten Bröring in de finale. De vier trainingspartners van Beachvolleybal Team Nederland wonnen samen nog de Nations Cup voor Nederland, maar streden nu tegen elkaar om de eerste plek. Het werd een spannende wedstrijd met twee soortgelijke sets. van Driel/Bröring namen steeds een voorsprong aan het begin, maar zagen die langzaam kleiner worden en zelfs de set aan zich voorbij gaan. Met 21-19 en 25-23 ging de finale met minimaal verschil naar Piersma/Bekhuis. Het brons ging naar Serena van der Made en Rianne Stok, zij waren Luini/Poiesz de baas in de kleine finale.

Boehlé/Sengers revancheren zich met goud
Ook bij de mannen een boeiende finale tussen Dirk Boehlé/Mees Sengers en Cain van Hal/Mart van Werkhoven. Een wedstrijd waarin met name het serverende en aanvallende geweld van Cain van Hal opviel. Pas halverwege de tweede set kreeg Boehlé/Sengers grip op de harde service van Cain van Hal, waarnaar de wedstrijd werd gekanteld. Met 15-10 in de derde set ging het goud naar Boehlé/Sengers, die zich daarmee revancheren op hun zilveren plak van vorige week. Het brons ging naar Sam van der Loo en Quinten Groenewold.

Bekijk ook eens