Enkele bekende namen te bewonderen op het Europees Kampioenschap onder 22 jaar

Van 9 t/m 12 juni wordt het EK beachvolleybal voor spelers en speelsters onder 22 jaar in Nederland georganiseerd. De grootste talenten van Europa, geboren op of na 1 januari 2001, mogen hun kunsten vertonen op het badstrand in Vlissingen en bij Irene Beach in Bilthoven. Maar liefst zes Nederlandse teams strijden mee voor de felbegeerde titels.

De Nederlandse Volleybal Bond zou het EK onder 22 in 2020 al organiseren in Vlissingen, maar vanwege de uitbraak van de coronapandemie is dat toernooi niet doorgegaan. Nu komen de grootste talenten uit Europa dus toch naar Nederland deze zomer. Het volledige heren toernooi en de halve en hele finales van de dames worden gespeeld op het badstrand van Vlissingen. Het damestoernooi tot en met de kwartfinales wordt gespeeld op Irene Beach in Bilthoven. De wedstrijden zijn dagelijks tussen 10.00 en 18.30 uur en de toegang is gratis.

Hoewel het bij jeugdige teams vaak lastig is om een favoriet aan te wijzen, zijn er toch een aantal namen binnen het deelnemersveld die er bovenuit schieten. Wat te denken, bij de jongens, van de Tjechische Jakub Sepka en Tomas Semerad. Met al een World Tour medaille op zak, en een halve finale plek op het WK onder 21 jaar vorig jaar, is dit een team om in de gaten te houden. Daarnaast zijn onze eigen Quinten Groenewold en Sam van der Loo niet te onderschatten, laatstgenoemde weet wat het is om een internationale medaille in eigen land te behalen. Ook doet er nóg een bekende naam mee in het jongenstoernooi. Markus Mol, inderdaad het broertje van de regerend Olympisch kampioen Anders Mol, maakt voor Noorwegen zijn opwachting met Nils Gunnar Ringoen. Zij maken deel uit van het geroemde BeachVolley Viking programma in Noorwegen, dat hen al vele jeugd medailles heeft opgeleverd.

Bij de meiden ook een aantal bekende namen. Zo doet de Spaanse Sófia Racero González mee, die vorige maand nog de Future Beach Pro Tour in Madrid won. Ook is zij de vice-wereldkampioene onder 21 jaar. De Deense meiden Windeleff/Bisgaard zijn ook een goede kanshebber voor de titel. Zij wonnen ook al enkele jeugd medailles en spelen al jaren samen. Daarnaast zijn onze eigen Brecht Piersma en Wies Bekhuis een goede outsider, die we zeker niet mogen onderschatten. Heel knap wonnen zij afgelopen weekend, ter voorbereiding op dit EK, de eerste Nightwatch Eredivisie Beach.

Bekijk ook eens