Bijzonder aan de DELA Eredivisie Beach in Zaanstad was niet alleen de deelname van beachvolleybal legende Harley Marques Silva, maar de Braziliaan leek ook de temperatuur mee te hebben genomen vanuit zijn thuisland. Het hete zand onder de voeten en de bijzonder warme omstandigheden zorgden uitputtende, maar vooral mooie wedstrijden met lange rally’s.

‘’Ondanks dat wij het gewend zijn, waren de omstandigheden vandaag zelfs voor ons enorm zwaar,’’ vertelt Harley. Samen met zijn gelegenheidspartner en goede vriend Nicolas Zanotta Zuccoli speelde hij vandaag zijn eerste wedstrijden in de DELA Eredivisie Beach van 2019. Twee overwinningen zorgden voor een ticket naar de kwartfinale van morgenochtend.

De beachvolleyballer die in zijn carrière ongeveer alle prijzen wist de winnen die er zijn, vindt zijn motivatie om hier in Nederland te staan dan ook op een ander vlak. Harley: ‘’Ik geniet elke keer als ik in Nederland speel, daarom kom ik telkens terug.’’ Daarnaast staat de inmiddels 44 jarige Harley op dit moment anders in zijn carrière dan een aantal jaren geleden. Hij houdt nog steeds van het spelletje en van winnen, maar begrijpt ook dat hij niet meer de kwaliteiten heeft uit zijn jongere jaren. ‘’Zolang ik nog toernooien kan winnen, ben ik nog niet te oud voor het spelletje. Wanneer dat wel zo is? De tijd zal het leren,’’ voegt hij er lachend aan toe.

Een echte winnaar verliest nooit zijn ambitie. Op de vraag of hij morgen de gouden plak mee naar huis wil nemen antwoordt hij voorzichtig; ‘’ Eerlijk? Ja, ik ben morgen het gelukkigst als wij op de hoogste trede staan.’’

Bekijk ook eens