De Eredivisie beach tour trekt dit weekend naar Noord-Brabant, en wel Tilburg. Op de mooi gelegen beachvolleybal velden van Beach Tilburg wordt uitgemaakt welke heren- en damesteams de vijfde stop van de Eredivisie op hun naam mogen schrijven. Het is voor het eerst dat de tour naar Tilburg trekt.

Beach Tilburg bestaat 15 jaar, en om dat te vieren organiseert de vereniging voor het eerst in haar bestaan een Eredivisie toernooi. Een mooie bekroning van 15 jaar hard werken voor de vereniging. Hoewel ze in Brabant weten wat feestjes zijn, kunnen zij daar de hulp van Nederlands beste beachvolleyballers en natuurlijk Het Entertainmentteam goed bij gebruiken. Beach Tilburg trakteert haar leden dit weekend op top beachvolleybal, foodtrucks en entertainment.

Bij de dames zijn een aantal topteams afwezig vanwege de Olympische Zomerspelen in Tokio en een World Tour toernooi in Ljubljana. Wel aanwezig zijn de winnaars van vorige week: Emma en Brecht Piersma. Zij zullen onder andere worden uitgedaagd door Wies Bekhuis en Nadine Everaert, vorige week nog winnaars van de bronzen finale. Ook hoog in de ranking en zeker niet te onderschatten zijn Annemieke Driessen en Jessica Smit.

Bij de heren een top deelnemersveld. Yorick de Groot en Stefan Boermans zijn na een week vakantie weer terug. De mannen schreven deze maand geschiedenis door als eerste Nederlands team de World Tour in Gstaad te winnen. Een week later mochten zij daar de Nederlandse titel King Of The Court aan toevoegen. Grote uitdagers zijn Boehlé / van Werkhoven en de winnaars van vorige week Luini / Nijeboer. Beide teams spelen momenteel nog in Ljubljana, maar doen bij een vroege uitschakeling dit weekend gewoon mee in Tilburg.

 

Bekijk ook eens