Aankomend weekend, op zaterdag en zondag, verplaatst het circus van de BetCity Eredivisie Beach zich naar Amstelveen. Al een week wordt het prachtige stadsstrand daar warm gespeeld voor de beste beachvolleyballers van ons land. Sport, muziek en een terras brengt de sfeer van een sportief festival naar het Stadshart. 

De BetCity Queen & King of the Court National Series moet de kers op de taart worden, na 10 dagen volle programmering op het stadsstrand. In deze nieuwe discipline van het beachvolleybal, waarbij vijf teams tegelijk spelen, gebeurt er altijd wat op het veld. Publiek zal ogen tekort komen en kunnen genieten van schitterende rally’s. Er staat hen een mooi deelnemersveld te wachten.

Sonneville/van der Wel verdedigen titel
Bij de mannen zijn Tom Sonneville en Bram van der Wel weer van de partij. Met hun deelname meteen ook een titelkandidaat. De jonge talenten van Beachvolleybal Team Nederland weten hoe zij een King of the Court toernooi moeten aanvliegen. In Zutphen, eerder dit seizoen, gingen zij er met de hoofdprijs vandoor. Maar, er staat een brede top bij de mannen dit weekend. Thijmen Heemskerk/Mick Toet en Cain van Hal/Mart van Werkhoven complementeren de top drie. Beide teams lieten afgelopen weken zien in uitstekende vorm te verkeren.

Drie op een rij voor Stok/van der Made? 
Bij de dames hebben Rianne Stok en Serena van der Made de kans om hun derde titel op rij te pakken. In Nijmegen en Zaandam bleken zij al de besten, maar het spelconcept van Queen of the Court vergt toch een andere benadering. Iets wat de ervaren Annemieke Driessen als geen ander zal weten, zij komt dit weekend uit met Maren de Jong. Marly Bak en Bjorna Gras, goed voor zilver in Tilburg en Zaandam, zullen inmiddels wel zijn uitgekeken op die tweede plaats en er alles aan doen ditmaal de hoogste trede te beklimmen.

Bekijk ook eens