Aankomend weekend strijkt de BetCity Eredivisie Beach voor het eerst neer in Amersfoort. In het Hoefkwartier zijn drie prachtige velden klaargemaakt voor de beste beachvolleyballers van ons land. Het evenement belooft niet alleen mooie wedstrijden, maar ook een feestelijke sfeer met muziek, entertainment en diverse activiteiten voor alle leeftijden.

We kunnen ons weer verheugen op een weekend vol mooie wedstrijden en sportieve hoogtepunten. Twaalf teams per geslacht strijden om de felbegeerde titels, een mooi deelnemersveld staat ons te wachten.

Bekhuis/Piersma weer terug op de Nederlandse velden
Bij de dames zijn Brecht Piersma en Wies Bekhuis weer te zien op de Nederlandse velden. Na meer dan een maand afwezigheid, door verschillende buitenlandse toernooien, voeren ze nu opnieuw de ranglijst aan. Winnaars in Almelo, Kirsten Bróring en Emi van Driel, zijn ook weer van de partij. De vier trainingsmaatjes wonnen samen nog de Nations Cup voor Nederland, maar zijn nu elkaars grootste concurrenten voor de titel in Amersfoort. Lisa Luini en Desy Poiesz zullen er alles aan doen om zich in die strijd te mengen, zij maken de top drie compleet.

Boehlé/Sengers titelfavoriet
Bij de mannen steken Dirk Boehlé en Mees Sengers er als titelfavoriet bovenuit. In Almelo schoten de twee tekort in de finale tegen Ruben Penninga en Leon Luini, maar zij zijn er dit weekend niet bij. Wel zullen onder andere Groenewold/van der Loo en van Hal/van Werkhoven hun opwachting maken. Beide teams die het Boehlé/Sengers lastig kunnen maken. Verder een opvallende naam in het deelnemersveld is die van Bennie Tuinstra. Hij krijgt samen met Sil Meijs een wildcard van organisator Sportworx. Tuinstra zag deze zomer zijn kansen bij het Nationaal indoor team aan zich voorbij gaan, vanwege een administratiefout. Dit weekend staat hij in Amersfoort gelukkig gewoon ingeschreven.

Bekijk ook eens