Na een zomer met 10 Eredivisie beachvolleybal toernooien verspreid door Nederland, is er nog één titel die de Nederlandse toppers op hun naam kunnen schrijven. Wie mag zich Nederlands Kampioen Beachvolleybal van 2019 noemen? Het DELA NK Beach, het Summer Beachvolleybal Circuit, het Après Beach feest en niet onbelangrijk; het zomerse weer zijn komend weekend allemaal te vinden op het strand van Scheveningen. De perfecte afsluiter van het beachvolleybalseizoen.

Het NK Beachvolleybal is een van de weinige kansen om in eigen land de Nederlandse top in actie te zien. In het beachstadion kunnen 2000 toeschouwers een interessant toernooi bekijken want op het NK zijn er altijd verrassende uitslagen. Zo werden Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer de afgelopen 3 jaren geen Nederlands kampioen en pakte Joy Stubbe met Marleen van Iersel vorig jaar hun eerste titel samen. Ook dit jaar lijkt weer een garantie voor spektakel te zijn. Er gebeurt veel in beachvolleyballand: Bij de mannen begint de nieuwe bondscoach Victor Anfiloff aan zijn klus. Bij de dames is recent team Bloem/Sinnema uit elkaar gegaan en internationaal heeft Beach Team Nederland dit jaar nog geen aansprekende titel weten te winnen.

Het The Hague Beach Stadium is vrijdag 23 augustus het decor voor de kwalificatiewedstrijden. Op zaterdag 24 augustus om 10:00 uur start het hoofdtoernooi en staan er tot 20:00 uur verschillende topwedstrijden op het programma. Zondag 25 augustus volgt de ontknoping. Vanaf 09:00 uur wederom een dag vol beachvolleybal spektakel, met om 15.00 uur de damesfinale en 16.00 uur de herenfinale. Toegang is gratis en vanwege het zomerse weer is de verwachting dat het druk gaat worden. Dus wees op tijd!

Zoals eerder vermeld is niet alleen het DELA NK Beach een reden om naar Scheveningen af te reizen. Het Summer Beachvolleybal Circuit biedt de mogelijkheid aan iedereen om zelf te spelen. Zaterdagmiddag vindt vanaf 16:00 uur het Après Beach feest plaats met onder andere een optreden van de Lawine Boys!

Kortom het belooft een succesvolle afsluiting te worden van het Nederlandse Beachvolleybal seizoen!

Bekijk ook eens