De beachvolleybal World Tour komt eind deze maand naar de oudste stad van Nederland, Nijmegen. Op de mooie Waalkade, gelegen aan de rivier de Waal, zal van 16 t/m 19 september beachvolleybal van wereldniveau worden getoond. Het is weer een mooie kans voor veel Nederlandse teams om punten te vergaren op de internationale ranglijst.

De FIVB World Tour beachvolleybal kent verschillende gradaties. Deze worden uitgedrukt in sterren. De hoogst genoteerde toernooien krijgen 5 sterren, de laagst genoteerden 1 ster. Organisator Sportworx heeft in samenwerking met de NEVOBO dit jaar twee 1-ster toernooien naar Nederland weten te halen. Één in Apeldoorn, eerder deze maand, en één in Nijmegen. Het is een mooie kans voor teams met weinig punten om zich omhoog te werken op de internationale ranking. 12 teams zijn al op punten geplaatst voor het hoofdtoernooi. Vier teams kunnen zich hier nog tussen voegen middels twee gewonnen kwalificatiewedstrijden. Omdat wij het organiserende land zijn, zijn de Nederlandse teams ruimschoots vertegenwoordigd in Nijmegen.

Bij de mannen doen de in topvorm verkerende Yorick de Groot en Stefan Boermans mee. Om de jeugd van Beachvolleybal Team Nederland een boost te geven is team Boermans/de Groot dit toernooi opgesplitst in Boermans/van der Loo en de Groot/Groenewold. Een mooie kans voor Sam van der Loo en Quinten Groenewold om naast de inmiddels ervaren Stefan Boermans en Yorick de Groot te staan. Leon Luini speelt ook met een andere partner dan hij dit seizoen heeft gedaan, namelijk Mees Sengers. Matthew Immers en Ruben Penninga vormen wel gewoon samen een team in het hoofdtoernooi. Boehlé/van Werkhoven zal via de kwalificatie een plek in het hoofdtoernooi moeten zien te bemachtigen.

Bij de dames ook vier Nederlandse teams in het hoofdtoernooi. De zussen Piersma, Everaert/Bekhuis, Driessen/Smit en Priem/Peeters. Ook hierin weer een interessante nieuwe combinatie in de vorm van Esmee Priem en de jonge Eline Peeters. Hiermee komt het aantal partners dit seizoen voor Esmee op vier. Tot nu toe was zij met de overige drie partners al succesvol en wist uit iedere samenwerking dit seizoen knap een podiumplek te slepen. Tavenier/van Mill en Stok/Kee kunnen zich via de kwalificaties nog bij deze vier teams in het hoofdtoernooi voegen.

Het evenement is toegankelijk voor publiek en helemaal gratis (kaartje kopen of registreren is dus niet nodig), vanaf de kwartfinales zijn de wedstrijden van veld 1 ook te volgen via een livestream.

Bekijk ook eens